Wat we tot nu toe geleerd hebbenER ZIT EEN VERHAAL
ACHTER ELK BIER

Brouwen is in de eerste plaats onze hobby, onze passie. Gaandeweg leren we de kneepjes van het vak en passen we dit toe op onze recepten. Het resultaat: enkele uitzonderlijke biertjes!

Een selectie van onze bierenONZE BIEREN

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2019/04/Crying-Ale-Web.jpg

Crying Ale

BELGISCHE BLONDE
ABV 7,6% VOL.

Het eerste brouwsel in de opleiding van Microbrouwer in Syntra. Samen met een paar andere collegabrouwers kwam die bier met Vienna-mout tot stand. Een heerlijk doordrinkbare blonde met caramel-smaken.

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2019/04/Black-Gold-Web.jpg

Black Gold

DONKERE SAISON
ABV 6,8% VOL.

Het tweede brouwsel in de opleiding van Microbrouwer in Syntra. Samen met een paar andere collegabrouwers kwam dit bier met First Gold hop tot stand. Een bittere, donkere saison.

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2019/04/Lentekriebels.jpg

Lente Kriebels (2019)

LENTEBOCK
ABV 6,8% VOL.

Een heerlijk lentefris bockbier.

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2019/04/Blonde-Kameraad-web.jpg

Blonde Kameraad (2019)

BELGISCHE BLONDE
ABV 7% VOL.

De nieuwe editie van onze Blonde Kameraad.

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2019/04/Monulphus-web.jpg

Monulphus

ABDIJBIER
ABV 6% VOL.

Een abdijbier met een zoete smaak. Een heerlijk winterbier!

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2019/04/Gondulphus-web.jpg

Gondulphus

ABDIJBIER MET KRIEKEN
ABV 7% VOL.

Een abdijbier met een zoete smaak. Bij de bereiding van het bier zijn er krieken toegevoegd. Een heerlijk winterbier!

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2019/05/Stoute-Koffie-web2.jpg

Stoute Koffie

IMPERIAL STOUT
ABV 9,6% VOL.

Het derde brouwsel in de opleiding van Microbrouwer in Syntra. Samen met een paar andere collegabrouwers kwam dit bier met gebrande mouten tot stand. Een rijke, volle smaak van koffie in dit romige bier.

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2019/07/Dubbel-Genot-zeb.jpg

Dubbel Genot

DUBBEL
ABV 8,2% VOL.

Een zachte dubbel met een romige, volle smaak. Het perfecte bier voor de winteravonden.

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2017/05/ingredients_transparent_01.png
HOP

Welke hop gebruikten we en wat zijn onze ervaringen

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2017/05/ingredients_01.jpg
http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2017/05/ingredients_transparent_02.png
GIST

Welke gist hebben we al hard aan het werk gezet?

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2017/05/ingredients_02.jpg
http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2017/05/ingredients_transparent_03.png
MOUT

Welke mout, welke kleur, welke smaak?

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2017/05/ingredients_03.jpg

Het brouwproces

We hanteren het traditionele brouwproces. Met een basisinstallatie, zelf gemaakt van oude fusten, proberen we een kwalitatief bier te brouwen. Met deze methode leer je het ontstaan van bier en waar je de biersmaak kan veranderen.

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2018/05/Slide-2.jpg
http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2018/10/download.jpg

Traditionele recepten

We starten met enkele klonen van traditionele recepten. Door deze recepten te volgen, kunnen we zien waar het bier verandert en wat er nodig is om een bepaalde smaakt te krijgen.