Wat we tot nu toe geleerd hebbenER ZIT EEN VERHAAL
ACHTER ELK BIER

Brouwen is in de eerste plaats onze hobby, onze passie. Gaandeweg leren we de kneepjes van het vak en passen we dit toe op onze recepten. Het resultaat: enkele uitzonderlijke biertjes!

Een selectie van onze bierenONZE BIEREN

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2018/07/Vier-Dubbel-Genot.png

VIER DUBBEL GENOT (2018)

QUADRUPEL
ABV 7% VOL.

Ons allereerste brouwsel, het bier waarmee we hebben leren brouwen. Een Quadrupel met karakter!

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2018/07/Vier-Dubbel-Genot-SI.png

VIER DUBBEL GENOT – STRAWBERRY INFUSED (2018)

QUADRUPEL
ABV 7% VOL.

Ons allereerste brouwsel, het bier waarmee we hebben leren brouwen. Een Quadrupel met een toets van aardbeien!

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2018/07/Blonde-Kameraad.png

BLONDE KAMERAAD (2018)

BELGISCHE BLONDE
ABV 8,5% VOL.

Een sterk blond bier

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2018/07/Blonde-Kameraad-CI.png

BLONDE KAMERAAD – CITRUS INFUSED (2018)

BELGISCHE BLONDE
ABV 8,5% VOL.

Een sterk blond bier met een frisse toets

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2018/08/Knegselse-Witte.png

KNEGSELDE WITTE (2018)

WITBIER
ABV 6% VOL.

Een echt witbier, vol met granen!

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2018/08/Gezellige-Rubus.png

GEZELLIGE RUBUS (2018)

FRAMBOZENBIER
ABV 6% VOL.

Een fruitig zomerbier met een zure afdronk. De geur van verse frambozen is duidelijk merkbaar.

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2018/08/Zomerse-liefde.png

ZOMERSE LIEFDE – LIMITED EDITION (2018)

SAISON
ABV 6% VOL.

Een bier ter gelegenheid van de verjaardag van één van onze brouwers. Slechts 18 flesjes ter beschikking!

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2018/10/Castorpollux.png

CASTOR & POLLUX (2018)

IPA
ABV 9,2% VOL. & 7,3% VOL.

Een tweeling-bier. Net als Castor en Pollux, de eerste tweeling op de aarde, zijn deze twee bieren identiek maar toch anders. Dezelfde ingrediënten, dezelfde stijl… alleen een andere brouwer. Twee totaal verschillende biertjes met dezelfde achtergrond!

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2017/05/ingredients_transparent_01.png
HOP

Welke hop gebruikten we en wat zijn onze ervaringen

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2017/05/ingredients_01.jpg
http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2017/05/ingredients_transparent_02.png
GIST

Welke gist hebben we al hard aan het werk gezet?

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2017/05/ingredients_02.jpg
http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2017/05/ingredients_transparent_03.png
MOUT

Welke mout, welke kleur, welke smaak?

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2017/05/ingredients_03.jpg

Het brouwproces

We hanteren het traditionele brouwproces. Met een basisinstallatie, zelf gemaakt van oude fusten, proberen we een kwalitatief bier te brouwen. Met deze methode leer je het ontstaan van bier en waar je de biersmaak kan veranderen.

http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2018/05/Slide-2.jpg
http://www.degenieterij.nl/wp-content/uploads/2018/10/download.jpg

Traditionele recepten

We starten met enkele klonen van traditionele recepten. Door deze recepten te volgen, kunnen we zien waar het bier verandert en wat er nodig is om een bepaalde smaakt te krijgen.